Søg og bestil - trin for trin

Litteratursøgning trin for trin

Biblioteket har bøger om ALT og har vi ikke lige bøgerne hjemme, gør vi hvad vi kan for hurtigt at skaffe dem hjem til dig.

Du kan også selv døgnet rundt bestille materiale fra landets biblioteker i bibliotek.dk og via dit biblioteks-login kan du også døgnet rundt få adgang til Randers Biblioteks databaser hvor du kan finde viden og information af høj kvalitet til din opgave.

Troværdigheden og kvaliteten er i top. Brug bibliotekets kilder hvis du  vil have helt styr på din kildekritik.

Litteratursøgning - trin 1:

Faktalink: Har du brug for et hurtigt overblik over dit emne så start i Faktalink. Faktalink er faglige artikler på 5-10 sider om aktuelle populære emner fx. skoleskyderier, tempelridderne, tatoveringer, Irak-krigen og pigebander.

I de udførlige Faktalinks vil du få henvisning til yderligere relevante links, hjemmesider og forslag til videre læsning. Læs mere om hvad du kan bruge Faktalink til her.
Du får adgang til artiklerne via dit bibliotekslogin eller dit UNILogin.

Litteratursøgning trin 2:

Randers Biblioteks base . Biblioteket har tusindvis af bøger på hylderne og måske du allerede kan få en stak med hjem under armen i eftermiddag? Er materialet udlånt, kan du nemt reservere materialet.

Litteratursøgning trin 3:

Bibliotek.dk Synes du Randers Bibliotek har for få bøger eller for få bøger hjemme om dit emne, eller vil du blot kigge efter artikler, så er basen bibliotek.dk oplagt for dig at søge og bestille i.

Bibliotek.dk er en stor base at søge i og du kan med fordel begrænse din søgning til kun at få vist ”faglitteratur” eller ”tidsskriftartikler”  Læs mere om bibliotek.dk her

Litteratursøgning trin 4:

Randers Biblioteks databaser: Randers Bibliotek stiller databaser til rådighed for dig. Hvis du bor i Randers Kommune kan du døgnet rundt med dit bibliotekslogin finde viden og information af høj kvalitet, viden du ikke vil kunne finde på Google.

Du kan finde akademiske artikler til fysik, kemi eller bioteknologi i baserne Access Science og Science in Context eller se en videoguide til Keplers lov.

Skal du bruge Martin Luther Kings originale taler så prøv at søge i Student resources in Context, Brittanica Original Sources. I Historiensverden.dk vil du f.eks. også kunne finde historiske kildetekster.  Da kan få en oversigt over alle databaser og hjemmesider A-Å  her

Generelle søgetips:

Formulér søgeemner og start med et enkelt søgeord. Kommer der for mange fund, så kobl et ekstra emneord på. Begræns evt. til kun at få vist nyere titler, til kun at se danske titler, søge på bestemte forfatter etc. Spørg gerne bibliotekarerne om hjælp til at søge. Kig forbi i åbningstiden eller skriv til hovedbiblioteket@randersbib.dk

Lån en bibliotekar:

Strander du i din litteratursøgning, så benyt dig gerne af bibliotekets "Book en bibliotekar"-tilbud. Læs mere og "Book en bibliotekar" her.

Biblioteksvagten:

På biblioteksvagten.dk sidder der også dagligt bibliotekarer klar til at hjælpe dig. Læs mere om biblioteksvagten her